Ακατανόητη σιωπή στην εκπομπή “Ζούγκλα” της Πέμπτης 30/09/2010

Το βράδυ της Πέμπτης 30/09/2010 παρακολουθήσαμε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου το ρεπορτάζ για τo Ολυμπιακό Χωριό (ή την Ολυμπιακή Ρεμούλα όπως οι υπότιτλοι ανέφεραν).
Για πολλοστή φορά ρεπορτάζ αναφέρθηκε στις κακοτεχνίες των εργολάβων, τις διεκδικήσεις τους από την Ο.Χ.Α.Ε., το τεράστιο κόστος κατασκευής, την κακή ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, τις ελλείψεις του Χωριού σε

υποδομές και κτίρια.

Με εξαίρεση την παρουσίαση, στην αρχή του ρεπορτάζ, του προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΟΕΚ κ. Ηλία Αθανασίου ο οποίος ανέπτυξε σφαιρικά την κατασπατάληση του χρήματος των εργαζομένων για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού και πώς οι εργολάβοι συμμετείχαν σε αυτό το “πάρτι”, οι θεατές της εκπομπής –και ιδιαίτερα εμείς οι κάτοικοι- δεν μάθαμε κάτι καινούριο. Οι κάτοικοι έχουν καταγράψει, αναφέρει, υποδείξει, καταγγείλει ακόμα και συμβουλέψει στην υπό εκκαθάριση σήμερα ΟΧΑΕ τα παραπάνω, χωρίς καμία βέβαια ανταπόκριση.

Στις 5 Αυγούστου 2010 και κατόπιν πληροφοριών που έφτασαν στην Μ.Κ.Ο. «Ολυμπιακό Χωριό – Σύγχρονη Πρότυπη Πόλη» και αφορούσαν τις εργολαβίες που κατασκεύασαν το Ολυμπιακό Χωριό, δηλαδή ότι οι εργολάβοι υπέβαλλαν ειδική όχληση στην Εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 2004 Α.Ε. στην οποία αν δεν υπήρχε ουσιαστική αναχαίτιση θα έκλεινε οριστικά το έργο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ στις “6 Αυγούστου 2010 με τον κίνδυνο της πλήρους απαλλαγής των εργολάβων από τις υποχρεώσεις τους”, η Μ.Κ.Ο. καταθέτει επείγουσα αναφορά-καταγγελία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Η καταγγελία αποστέλλεται στον ημερήσιο και τοπικό τύπο, στον Σύλλογο Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού που δεν τη δημοσιεύει ενώ στην “Ζούγκλα” αποστέλλεται δύο φορές στις 06/08/2010 και στις 28/09/2010 αλλά ούτε δημοσιεύεται ούτε αναφέρεται πουθενά. Εξαίρεση αποτελούν η ιστοσελίδα της Μ.Κ.Ο., «Τα Νέα του Ολυμπιακού Χωριού», «για την πόλη μας» και μερικές τοπικές εφημερίδες των Αχαρνών.

Με έκπληξη και οργή λοιπόν χθές παρακολουθήσαμε τους τρείς εκπροσώπους (και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κατοίκων) του Ολυμπιακού Χωριού κ.κ. Σκέντζο, Παραδέλλη και Λουρδή, παρότι ενημερωμένοι για την καταγγελία της Μ.Κ.Ο., ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις του καλεσμένου της εκπομπής καθηγητή κ. Κατσαντώνη και του κ. Τριανταφυλλόπουλου εάν υπάρχει μήνυση ή καταγγελία για τα παραπάνω. Μετά κόπου ο κ. Παραδέλλης κάποια στιγμή και κατόπιν των πιεστικών ερωτήσεων ψέλλισε, “κάποιοι έχουν κάνει”.

Είναι ακατανόητη –τουλάχιστον από τον γράφοντα- Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΥΡΙΩΝ και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Κατοίκων.
Ακατανόητο επίσης ότι η καταγγελία της Μ.Κ.Ο. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στην εφημερίδα ή στο site του Συλλόγου για την ενημέρωση των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού.
Ακατανόητο το ότι η καταγγελία ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στον ημερήσιο Τύπο.
Ακατανόητο το γιατί ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΑΝ στην εκπομπή της “Ζούγκλας” αυτοί που έκαναν την καταγγελία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (Μ.Κ.Ο.).
Ακατανόητο το ότι ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΗΘΕΙ από τον Εισαγγελέα μετά την καταγγελία.

Ακατανόητη αυτή Η ΣΙΩΠΗ…

Νάσος Βαλαβάνης
Πρόεδρος
ΜΚΟ «Ολυμπιακό Χωριό –
Σύγχρονη Πρότυπη Πόλη»

Σχολιάστε